Gezond recept: Pompoensoep
Pompoensoep is een heerlijk herfstgerecht. Zelf pompoensoep maken is simpel en kan iedereen!
Ingrediënten:
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- Pompoen (750 gram)
- 1 Laurierblaadje
- 1 bosje tijm
- 2 bouillonblokjes
- Slagroom of crème fraîche
- Fijngesneden verse kruiden
- Olie
Aan de slag:
- Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn
- Snij de pompoen in blokjes
- Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en de knoflook aan. Voeg zout en peper toe naar smaak.
- Voeg de stukjes pompoen toe
- Voeg water toe aan het groentemengsel tot alles net onder staat en breng het aan de kook.
- Doe het laurierblaadje, de tijm en de bouillonblokjes ook in de pan en laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes doorkoken.
- Haal daarna de laurier en de tijm weer uit de pan.
- Haal de pan van het vuur en pureer het mengsel met de staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde soep.
- Serveer de soep met een scheut slagroom of crème fraîche en wat fijngesneden verse kruiden.