Gezond culinair genieten op het hoogste niveau
Wie zegt dat bourgondisch eten niet ook gezond kan zijn? Jacinta Bokma bewijst met haar nieuwe kookboek De gezonde bourgondiër het tegendeel. Wat denk je bijvoorbeeld van bloemkoolsteaks met gepofte rode ui of een feestpastei met pruimen, noten en zoete kastanjes? Alle recepten in dit boek zijn gezond, overheerlijk én culinair verantwoord. Achter elk recept en elke foto zit bovendien een mooi verhaal, wat het boek des te persoonlijker en bijzonder maakt. Een aanrader voor iedereen die van het goede leven houdt.
De tafel van Jacinta Bokma is altijd rijk gevuld en bourgondisch. Dit is de plek waar gezinnen en generaties, vrienden en geliefden bij elkaar komen, want eten is liefde en samen genieten. Bij ‘bourgondisch’ denken velen meteen aan grote lappen vlees, schalen vis, alles veel, vet en vol. Jacinta doet het totaal anders. Ze maakt met originele ingevingen en variaties van alles een feestje, met de door haarzelf ontwikkelde theorie – het plantgebaseerde voedingsdriehart – als houvast. En wow, van snelle snack tot driegangenmenu: álles in dit boek is onweerstaanbaar lekker, verrassend gezond en makkelijk te maken.
- Eten volgens het vrolijke voedingshart: dé energieke geen-dieet-methode
- Meer dan 70 makkelijke recepten & slimme variaties
- Onverwachte combinaties die geweldig uitpakken
- Duurzaam & groen: veel recepten zijn 100% plantaardig
Jacinta Bokma is receptontwikkelaar, kookboekenschrijver en stylist. Ze wil de wereld graag een beetje mooier maken en mensen verleiden om duurzamer te eten en te leven. Ze schreef diverse kookboeken, waaronder de bestsellers De snelle vegetariër (12.000 ex) en De dunne vegan (8.000 ex).
[divider color=”blue” type=”solid” width=”100%” height=”1px” float=”left”][/divider]
De gezonde bourgondiër | Jacinta Bokma | Hardcover | Prijs: € 22,99 | 192 blz. | ISBN: 9789046824184