Tips voor de lekkerste paasbrunch thuis
Je kan er natuurlijk op uit gaan met Pasen om eens flink buiten de deur te brunchen. Maar je kan het ook lekker zelf maken. OpstapmetLisa is de kookboeken ingedoken om lekkere (en makkelijke) gerechten te vinden voor jouw Paasbrunch. Ook als je geen keukenprinses bent moet dit gaan lukken!
WENTELTEEFJES VAN FRIES SUIKERBROOD
Iedereen lust wentelteefjes en je geeft er een speciale twist aan door suikerbrood te gebruiken. Dit heb je nodig voor 8 á 10 personen:
- een heel Fries suikerbrood
- 2 middelgrote eieren
- 200 ml melk
- 2 tl kaneel
- roomboter om in te bakken
- poedersuiker
- eventueel vers fruit
Snijd plakken van het suikerbrood. Klop de eieren los en giet het mengsel op een bord. Meet 200 ml melk af en doe dit eveneens in een (diep) bord. Lepel voorzichtig de kaneel erdoorheen. Zet een pan op het vuur en laat er een klein klontje roomboter in smelten. Haal intussen het suikerbrood door het ei- en vervolgens door het melkmengsel en doe het broodje in de pan. Heerlijk met poedersuiker en vers fruit!
PAAS-WAFELS
Heb je een wafelapparaat? Dan is dit gerechtje een “eitje”. Kinderen zullen dol zijn op deze Paas-wafels, maar eigenlijk wordt iedereen er vrolijk van. Dit heb je nodig voor 6 personen:
- chocolade paaseitjes (niet gevuld!)
- 350 gram bloem
- 2 el kristalsuiker
- 2 tl bakpoeder
- een snuf zout
- 2 middelgrote eieren
- 350 ml halfvolle melk
- 4 el zonnebloemolie
- wafelijzer
Vet het wafelijzer in en verwarm alvast voor. Hak de paaseitjes lekker grof. Die gaan straks door het beslag. Klop de eieren los en meng ze met de melk en zonnebloemolie. Zeef het bloem en de bakpoeder. Voeg hier de suiker en de snuf zout aan toe. Meng alles door elkaar. Voeg tot slot de grof gehakte chocolade eitjes toe. Een ijslepel helpt je met het maken van de porties in het wafelijzer. Gebruik niet teveel van het mengsel anders krijg je een overstroming. Serveer met slagroom om het af te maken.
HARTIGE MUFFINS
Makkelijk om te maken en gegarandeerd een succes: hartige muffins. Je kan er namelijk alles in doen, ook restjes. Voor 6 tot 8 muffins voor de paasbrunch voor thuis heb je het volgende nodig:
- 150 ml melk
- 1 ei
- 125 gr zelfrijzend bakmeel
- 1,5 tl paprikapoeder
- vulling naar keuze, denk aan:
- kaas (geraspt)
- geitenkaas
- ham
- prei
- ui
- paprika
- hamreepjes
- gerookte kip in reepjes
- courgette
- mais
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ingrediënten naar keuze klein. Meng het zelfrijzende bakmeel, het ei, de paprikapoeder en de geraspte kaas door elkaar. Voeg je favoriete ingrediënten toe en doe het mengsel in de muffin/cupcakevorm. Gebruik voor het gemak twee eetlepels of een ijslepel om het mengsel te verdelen. Het mengsel komt nog omhoog dus doe de vormpjes niet te vol. Anders kan je de hele oven straks schoonmaken. 3/4 van de vormpjes vullen is echt genoeg. Bak de muffins goudbruin en gaar in ongeveel 25 minuutjes. Heel simpel en heel lekker!
GEVULDE EITJES
Eieren mogen natuurlijk niet ontbreken op een Paasbrunch voor thuis. Daarom hebben we ook gevulde eitjes toegevoegd aan deze lijst. Voor 8 personen is het recept als volgt:
- 4 eieren
- 1 el mayonaise
- snufje paprikapoeder
- 1 el yoghurt
- 1 tl mosterd
- snufje kerriepoeder
- verse bieslook
- spuitzak met spuitmondje
Kook de eieren hard. Laat ze schrikken, pel ze en halveer ze (in de lengte). Haal voorzichtig het eigeel uit het ei en doe dit in een kom. Prak dit met een vork zo fijn mogelijk. Voeg de mayonaise, de yoghurt, de mosterd, de kerriepoeder en de paprikapoeder toe. Meng dit goed door elkaar. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit mooie rozetjes in de lege eieren. Beetje paprikapoeder en bieslook erover en klaar! Altijd een groot succes!
Wij wensen jullie fijne Paasdagen toe!
Meer recepten vind je op: https://opstapmetlisa.nl/tips-voor-de-lekkerste-paasbrunch-thuis/