3x Bananensplit in stijl

Is er een lekkerder toetje dan een bananensplit? Met ingrediënten die met de grootste ster beginnen, een zoete Chiquita-banaan, zal het niet verbazen dat deze fantastische fusie van lekkernijen over de hele wereld geliefd is. Chiquita komt nu met drie nieuwe recepten voor de bananensplit.

De geschiedenis van de bananensplit voert terug naar de het begin van de twintigste eeuw toen een leerling-apotheker in Latrobe, Pennsylvania, de klassieke bananensundae met drie soorten ijs bedacht. Dit heerlijke dessert ging als een lopend vuurtje door de stad, zo gaat het verhaal, maar er zijn ook andere plaatsen die op de creatie aanspraak maken. Er bestaan inderdaad jaarlijkse festivals voor de bananensplit en vieringen op verschillende plaatsen die allemaal beweren de bakermat van het dessert te zijn!

Om de perfecte versie van dit iconische bevroren dessert te maken, heb je een zoete en romige, perfect rijpe Chiquita-banaan nodig, die over de lengte is doorgesneden. Dit is de ideale kromme container voor ijs, slagroom en verrukkelijke extra’s zoals chocoladesaus, siroop en gehakte noten. Omdat Chiquita-bananen met de uiterste zorg worden behandeld en verzonden, komen ze bij jou in perfecte staat aan voor deze belangrijke taak.

Om dit geweldige feestmaal met zoete banaan en decadente heerlijkheid te vieren, heeft Chiquita drie nieuwe recepten voor de bananensplit bedacht om van te genieten – er zijn versies voor mensen die op de gezondheid willen letten, maar ook voor iedereen die de banaan in stijl wil vieren.

[divider color=”blue” type=”solid” width=”100%” height=”1px” float=”left”][/divider]

Chiquita-bananensplit met rood fruit en pindakaas voor het ontbijt

Snijd voor een fantastische, gezonde draai aan een van Amerika’s favoriete desserts een Chiquita-banaan over de lengte door en smeer er pindakaas overheen. Doe er vervolgens rood fruit over voor een geweldig contrast in smaak en textuur. Zo kietel je je smaakpapillen wakker!

INGREDIËNTEN – 2 PERSONEN

Chiquita bananen
45 g pindakaas
150 g gemengd rood fruit

Pel de Chiquita-bananen en snijd ze overlangs door de helft.
Besmeer de Chiquita-bananen met pindakaas.
Garneer met het gemengde rode fruit.

[divider color=”blue” type=”solid” width=”100%” height=”1px” float=”left”][/divider]

Chiquita-bananensplit met pure chocolade en hazelnoot

Als je op zoek bent naar een echt decadent nagerecht, dan heb je dat nu gevonden! De bananen worden gekaramelliseerd in een pan en geven de split een heerlijke smaak (voor nog meer verrukkelijke karamel en vanille in je bananensplit, voeg je een klontje boter aan de koekenpan toe). Gesmolten pure chocolade, gehakte hazelnoten en bolletjes ijs maken de droom voor de chocoholic helemaal af.

INGREDIËNTEN – 2 PERSONEN
Chiquita bananen
4 bolletjes vanille-ijs
15 ml zonnebloemolie om te bakken
hazelnoten
60 g pure chocoladestukjes

Pel de Chiquita-bananen en snijd ze overlangs door de helft.
Giet een scheutje zonnebloemolie in een pan en bak de Chiquita-bananen goudbruin op een middelhoog vuur.
Draai ze een aantal keren om.
Hak de hazelnoten fijn.
Smelt de stukjes pure chocolade au bain-marie. Plaats daarvoor een kleinere pan in een grotere, die deels gevuld is met water.
Leg de Chiquita-bananen op een bord, giet er de pure chocolade overheen en garneer met fijngehakte hazelnoten. Leg de bolletjes vanille-ijs naast de Chiquita-bananen op het bord.

[divider color=”blue” type=”solid” width=”100%” height=”1px” float=”left”][/divider]

Biologische, tropische Chiquita-bananensplit met kokos en munt

Wanneer je naar die verleidelijke tropische smaak hunkert en van biologisch fruit houdt, dan moet je zeker dit recept voor een bananensplit proberen. Mango, kiwi en aardbei in blokjes worden in een biologische Chiquita-banaan gestopt, dan geroosterd, er wordt geraspte kokos overheen gestrooid, wat voor een exotische smaak en textuur zorgt. Een scheutje limoensap eroverheen en je wordt gegarandeerd mee naar de tropen genomen!

INGREDIËNTEN – 2 PERSONEN
Chiquita bananen
kiwi’s
mango
10 aardbeien
24 g of shredded coconut
60 g kokosyoghurt
10 mint leaves
limoensap

Pel de Chiquita-bananen en snijd ze overlangs door de helft.
Snijd de mango en kiwi’s in stukjes. Halveer de aardbeien.
Bak de kokossnippers ongeveer 5 minuten op een laag vuur.
Leg de Chiquita-bananen op een bord en leg er de stukjes fruit op. Garneer met de kokossnippers en muntblaadjes. Besprenkel tot slot met wat limoensap.

 

Zoals deze nieuwe recepten laten zien, staan Chiquita-bananen centraal bij een echt goede bananensplit. Ze zijn voedzaam en heerlijk, zitten vol met vitamines, mineralen en oplosbare vezels. Dus ook als je naar iets bijzonders op zoek bent, houd je banaan je fit en gezond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *